Lue alkuperäinen artikkeli tältä sivulta: this site

Tampere Puistoreggae -festivaali järjestetään tänä kesänä yhdeksättä kertaa 29. heinäkuuta eli ensi viikon lauantaina kello 15 alkaen. Tapahtuma järjestetään Tampereen vanhan kirjastotalon ympäristössä ja Laikunlavalla.

Puistoreggae on yhden kesäpäivän kestävä ikärajaton ja maksuton tapahtuma, joka tehdään yhdessä monenlaisten paikallisten kulttuuritoimijoiden kanssa. Tapahtumaa vietetään rauhallisissa puitteissa ilman alkoholimyyntiä, ja se tuotetaan pääasiassa talkoovoimin. Tapahtuman pääasiallinen tarkoitus on tuoda reggaemusiikkia laajemmin ihmisten tietoisuuteen ja nautittavaksi niin levyiltä soiden kuin live-esitystenkin kautta.

Tapahtumassa tänä vuonna esiintyvät pitkän linjan suomireggaeveteraani Renegade, joka on vaikuttanut Suomen reggaeskenessä laulajana ja monen kokoonpanon rumpalina ja toasterina. Esiintymässä mies on käynyt aina Jamaikalla asti ja tuntee reggaekulttuurin kuin omat taskunsa. Nuorempaa sukupolvea edustaa raikas ja ihastuttava Maria Aleksandra, joka esittää kantaaottavia ja keinuvia roots-kappaleita. DJ-tiskin takana tapahtumassa nähdään kymmenvuotiskiertuettaan kiertävä DJ-kollektiivi Spittin fiyah sound, ja Puistoreggaen omat puuhanaiset, DJ:t Jahna, JammyG ja Selecta Bondais.

Tapahtuman yhteistyökumppaneina on tänä vuonna myös paikallisia pienyrittäjiä. Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut ja paikalliset yritykset Lentävä matto ja Ravintola 931. Puistoreggae tahtoo panostaa myös paikallisuuteen ja kiinnittää huomiota myös musiikkikentällä vallitseviin sukupuolikysymyksiin. Tapahtuman tekijöille on tärkeää, että esiintymässä on myös paikallisia artistejasekä konkareista että uusista lupauksista.