Lue alkuperäinen artikkeli tältä sivulta: this site

Tamperelainen kertoi maaliskuussa olympiamitalisti Mira Potkosen saavan harjoitteluseuraa, kun porilainen Elina Gustafsson kyllästyi kasvattajaseuransa toimintamalleihin, pakkasi tavaransa ja muutti Tampereelle ja Tammelaan. Gustafssonilta odotetaan paljon – MM-pronssinainen saattaa olla erittäin kova luu vuoden 2020 kesäolympialaisissa.

Jutussa kerrottiin myös Gustafssonin saavuttaneen vuonna 2015 Miss Gay Finland-kilpailun ensimmäisen perintöprinsessan tittelin. Nyrkkeilijä on kertonut avoimesti lesboudestaan. Se on ollut joillekin liikaa. Gustafsson on kertonut avoimesti sosiaalisessa mediassa ja nyt Ilta-Sanomien haastattelussa siitä, että naisen isä katkaisi tyttäreensä välit kuultuaan tämän olevan lesbo.

– Hän luki lehdestä jotain mun homoudesta. Hän on tiennyt siitä kahdeksan vuotta. Nyt, kun hän luki sen lehdestä, se oli hänelle liikaa, Gustafsson kommentoi haastattelussa.

Elämä ja kasvu aikuiseksi Porissa oli rajua. Gustafsson erotettiin koulusta viisi kertaa. Seksuaalivähemmistöillä on satamakaupungissa ollut vuosien varrella valitettavankin karut oltavat.

– Mulla ei ollut roolimalleja, ei ollut homoseksuaaleja ympärillä. 16-vuotiaana törmäsin ensimmäisiin, niistä tuli mun kavereita. Sitten mä olin, että ok, nyt mä tiedän mikä tästä hommasta on aina puuttunut. Löysin oven uuteen kulttuuriin, omaan kulttuuriini.

Haastattelussa nyrkkeilijä kertoo myös siitä, että viimeinen pisara Tampereelle muuttoon oli oman isän reaktio.

– Mulla on niin selkeä tavoite, että mä en halua että mikään noin iso ja negatiivinen asia roikkuu mun harteilla. Kun tavoitellaan kansainvälistä huippua, luurangot ei voi kolista kaapissa.

Ilta-Sanomat on haastatellut myös nyrkkeilijän isää, Ari Gustafssonia.

– Olemme tietyistä asioista eri mieltä. En halua niistä enempää julkisesti puhua.