Lue alkuperäinen artikkeli tältä sivulta: this site

Sisä-Suomen poliisi muistuttaa tiedotteessaan, ettei poliisi koskaan kysy ihmisten verkkopankkitunnuksia. Alueen poliisille on tänä vuonna yli 40 epäillystä virkavallan anastuksesta, joihin liittyy petoksen yritys tai petos.

Useimmat teot ovat jääneet yritykseksi.

“Valepoliisit” esiintyvät puhelimessa poliisina ja pyytävät vastaajalta verkkopankkitunnuksia tai pankkikortin pin-koodia. Soittaja on voi esimerkiksi väittää, että vastaajan pankkitili on hakkeroitu ja rikoksen estämiseksi tarvittaisiin nopeasti vastaajan verkkopankkitunnukset.

Tiedotteessa sanotaan, ettei poliisi kysy koskaan verkkopankkitunnuksia tai pin-koodia puhelimessa eikä muutoinkaan, koska poliisi ei tarvitse niitä. Oikea poliisi ei tarvitse verkkopankkitietoja mihinkään.

Tiedotteessa ohjeistetaan, että mikäli saat puhelun poliisilta, kysy häneltä etu- ja sukunimi sekä poliisilaitos, jossa hän työskentelee. Soita sitten poliisilaitoksen puhelinvaihteeseen ja pyydä yhdistämään kyseiselle poliisille. Silloin voit olla varma, että keskustelet oikean poliisin kanssa.

Lisäksi Sisä-Suomen poliisi kehottaa ottamaan asian puheeksi yksin asuvien läheisten kanssa.